bekappen

Wat is ‘bekappen paard’?

Wilde paarden waren altijd op zoek naar voedsel in de wilde natuur. Door het grazen en lopen in de natuur slijten de hoeven. Omdat de hoeven van een paard door het lopen op zachte ondergrond en in gevangenschap niet genoeg slijten moeten deze regelmatig bekapt worden. Mocht dit niet van toepassing zijn, kan er altijd voor gekozen worden om ze te beslaan met hoefijzers.
Goed bekappen zorgt ervoor dat het paard geen last krijg van de pezen en/of gewrichten in het been(in sommige gevallen ook de rug). Dit is een vak op zich, een klus die vakmanschap, ervaring, handigheid en kennis nodig heeft. Pas op; bekappen in vele gevallen belangrijk, alleen is dit niet het hele plaatje! Een goede verzorging van uw paard bestaat uit veel meer factoren.

Hoe vaak bekappen?

De vraag ‘hoe vaak per jaar bekappen?’ is voor iedereen verschillend. Idealiter bekapt u uw paard zo vaak mogelijk. Dit doordat het vaker trimmen beter is in plaats van een grote bekap beurt. Hierdoor is de plotselinge stand verandering klein waardoor de pezen en gewrichten er minder onder lijden.
Elk paard is verschillend; een paard die veel op stal staat heeft een andere benadering nodig dan een zogenoemd ‘buitenpaard’.

Door de jarenlange ervaring en volle concentratie iedere keer per klant, zorgen wij voor tevreden en gelukkige paarden.

Neem gerust vrijblijvend contact op, voor het beste advies! U kunt ons bereiken door onderstaand formulier in te vullen of telefonisch contact te zoeken.

FOTO GALERIJ

Neem contact op

Clingendael 1, 2244 VH Wassenaar

06 52690369


Stuur een bericht naar Hoefsmid Berry Schwaz
Versturen