/ by /   Nieuws, Tips / 0 Reacties

Relatie tussen paard en mens

Er zijn vijf belangrijke stappen om de relatie tussen u en uw paard te verbeteren. Lees de stappen en pas deze toe voor een betere band.

1. Luister naar uw paard

Het is belangrijk om goed naar het gedrag van uw paard te kijken. Kijk met een nieuw oog naar uw paard zonder “labels”. Luister naar wat uw paard u wilt vertellen, springt hij niet meer of wilt hij niet meer eten? Probeer hem dan te laten dat u hem hoort en begrijpt. Daarmee zal hij zich beter op zijn gemak voelen en creëert u vertrouwen.

2. Kleine stappen

Wilt u uw paard iets nieuws leren dan is het aangeraden om in kleinere stappen te werken. Hoe klein deze stappen zijn in totaal afhankelijk van uw paard. Een paard iets leren vergt veel geduld en doorzettingsvermogen.

3. Beloning

Iedereen vindt het fijn om beloont te worden, ook uw paard. Een beloning werkt als positieve bekrachtiging voor mens en dier. Een beloning hoor je te geven bij iedere voorgang niet alleen bij het eind resultaat. Iedere stap is een overwinning.

4. Voortgang

Denk na over de stappen die u wilt gaan maken met van uw paard, springen, gehoorzamen, kunstjes, trainingen etc. Maak een stappenplan en hou deze aan met een logboek.

5. Clicker training

Dit is een leuke en speelse manier om vertrouwt te raken met uw paard. Begin met iets simpels: targetten. Dit kun je weer gebruiken om hem een ander gedraag aan te leren. Voeg een clicker training toe aan de bestaande training voor meer leuke dingen. Uw paard zal het speeltje ontzettend leuk vinden en interesse tonen naar u toe.

DELEN